Corian

Corian is een solid surface materiaal dat bestaat uit een mengsel van acrylaat en natuurlijke mineralen. Solid surface is duurzaam en vlekbestendig. Het is slijtvast en eventuele beschadigingen of krassen laten zich makkelijk herstellen. Het is eenvoudig te onderhouden en schoon te maken en bestand tegen huishoudchemicaliën. Deze voordelen samen zorgen ervoor dat Corian veel wordt toegepast in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, vluchthavens en kantoorgebouwen. En al deze eigenschappen zijn natuurlijk ook aantrekkelijk voor particulieren.

Maar Corian is vooral mooi. Meubels in Corian hebben een zeer stijlvolle uitstraling, waardoor het veel wordt toegepast in de wat luxueuzere interieurs. Er is keuze uit zeer veel kleuren en de verwerkingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt: het kan worden gebogen en naadloos worden verlijmd, waardoor vrijwel alle vormen te realiseren zijn.

Corian ontwikkeld door DuPont

Corian is in de jaren 60 ontwikkeld door de Amerikaanse fabrikant DuPont. DuPont was op zoek naar een materiaal dat bij uitstek geschikt was om toe te passen in het interieur. Een materiaal waarin uitstekende praktische eigenschappen gecombineerd konden worden met veel ontwerpmogelijkheden. En daar was Corian!

Als Correnti houden we ervan om bijzondere producten met een heel hoog afwerkingsniveau te maken en daarom hebben wij onszelf gespecialiseerd in de verwerking van Corian. En zijn we één van de erkende Corian dealers in Nederland geworden.